Wij zijn een lokale onafhankelijke partij die zich sterk maakt voor een groene en sociale leefomgeving, en eerlijke, transparante gemeentepolitiek.
Ons zwaartepunt ligt bij het verbeteren/herstellen van de lokale biodiversiteit, het terugdringen van de klimaatverandering en het werken aan eerlijke gemeentepolitiek. Ons logo bestaat daarom uit een groenblauwe vlinder: de vlinder van de gemeente Oost Gelre met de kleuren van de natuur (water en groen).
We stellen de OLW-ers op onze kieslijst kort aan u voor:
Hallo, ik ben Paul Wallerbos (54), gemeenteraadslid. Ik ben geboren en getogen in Groenlo. Daar woon ik met mijn vriendin en twee dochters van 15 en 18 jaar. Als Oostgelrenaar, natuurliefhebber en sociaal betrokken bewoner zet ik mij als vrijwilliger, en in de politiek, al meer dan 10 jaar in voor onze mooie Achterhoekse gemeente. Voor haar inwoners maar zeker ook voor de groene omgeving en de natuur. Eerst als actievoerder, later als bestuurder in verschillende milieustichtingen. Vervolgens als gemeentelijk commissielid, en sinds 2018 als gemeenteraadslid.
Hoog op mijn agenda staan behoud en verbetering van landschap, milieu en biodiversiteit. Maar ook werk ik gedreven met OLW aan het verbeteren van de integriteit en eerlijkheid van de gemeentepolitiek. Want Oost Gelre verdient een transparantere en eerlijke gemeenteraad die vooral voor de inwoner opkomt.
Hallo, ik ben René Penterman (60), geboren en getogen in Groenlo.
Na mijn studie als Sociaal Cultureel werker ben ik in 1986 gaan werken op jongeren-internaat de Leo Stichting te Borculo. De zorg is altijd mijn passie geweest en heb naast de jeugdzorg ook gewerkt als begeleider in de gehandicaptenzorg. Duurzaamheid vind ik belangrijk: daarom heb ik in 2014 samen met andere vrijwilligers het Repair Café Groenlo opgezet. Want in de wegwerp maatschappij van tegenwoordig wordt helaas weinig meer gerepareerd. Het motto van het Repair Café is dan ook “Weggooien? Mooi niet!”. Daarbij is het Repair Café ook een sociaal gebeuren.
Ook ben ik vrijwillig bestuurslid voor de huurdersvereniging Bastion, waar ik opkom voor de belangen van de huurders van De Woonplaats.
Politiek ben ik jarenlang actief lid geweest van de SP, waaronder ook in Oost Gelre. Verder houd ik van wandelen in de natuur in ons mooie Achterhoek.
Ik ben Ton Meijer uit Lichtenvoorde.
Geboren en getogen in ‘s-Heerenberg en sinds 1979 samenwonend met mijn vrouw. We hebben 3 kinderen en inmiddels ook 4 kleinkinderen.
42 jaar was ik werkzaam in het onderwijs, hoofdzakelijk op de openbare school De Hooiwipper in Lichtenvoorde. Eerst als groepsleerkracht, soms ook als vervangend schoolleider en de laatste 10 jaar als bovenschoolse ICT-coördinator voor 8 Achterhoekse scholen.
Ik ben in diverse verenigingen actief geweest als spelend lid, coach, voorzitter of bestuurslid van o.a. de Lichtenvoordse IJsvereniging, volleybalvereniging KSV Vragender, Longa ‘59 en wijkvereniging Het Hooiland.
Momenteel vrijwillig werkzaam als badmeester in zwembad Meekenesch. Ook verzamel ik zwerfvuil samen met buurtbewoners.
Daarnaast ben ik regelmatig woordvoerder namens bewoners van de wijken Switbertushof, Kerkhoflaan en Hofesch. Het gaat dan om overleg met de gemeente over o.a. nieuwe bestemmingen.
Mijn naam is Trees Miedema en ik woon in Groenlo.
Jarenlang werkte ik met veel plezier en toewijding in het onderwijs. En nu, als senior, wil ik graag mijn ervaringen op velerlei gebied inzetten om mensen te helpen. De politiek heeft altijd mijn belangstelling gehad.
Ik kom daarom graag in actie daar waar de menselijke maat en de gemeentelijke regelgeving verfijnd moet worden. Als het bijvoorbeeld gaat om sociale voorzieningen, gezin, milieu of geestelijk welbevinden, dan streef ik ernaar om samen met u te denken aan oplossingen.
Graag zet ik mij samen met OLW in voor de mensen die ons na aan het hart liggen: de inwoners van Oost Gelre.
Hallo, mijn naam is John Arink.
Ik woon in het prachtige buitengebied van Lievelde. Samen met mijn gezin hebben we een biologische boerderij met biotel. 60 koeien vormt het hart van de boerderij. We telen het voer zelf waardoor we niet afhankelijk zijn van voerimport. Van de melk wordt heerlijke biologische kaas gemaakt. Ook houden we 80 stuks jongvee en vleesvee.
We werken geheel antibiotica-vrij, het landoppervlakte en de veestapel zijn in balans: we hebben genoeg mest voor het land, en van dit land halen we genoeg voer voor het vee. Alle benodigde elektrische energie op onze boerderij wordt duurzaam opgewekt met een groot zonnedak.
Het is mijn overtuiging dat een fossielarme bedrijfsvoering, die draait op zon en af en toe wat regen, bijdraagt aan de gezondheid van de mens.
Ik ben lijstduwer voor OLW geworden, omdat OLW de enige partij in Oost Gelre is die echt werk wil maken van biologische landbouw en veehouderij.